Chcete mít krásný vodopád z kvetoucích muškátů?

 

Tak letos je budete mit pokud si nakoupíte v květinářství , nebo přímo v zahradnictví kvalitní silné sazenice pnoucích muškátů(Pelargonium peltatum)

Rozmyslete si dobře nákup sotva zakořenělých řízků z marketů, to se pak nedivte že sousedce už nejsou vidět truhlíky pod záplavou květů a ve vašich truhlících se stydí vyzáblé zažloutlé ještě nekvetoucí markeťáky (:

Čím větší si koupíte, tím bude sazenice dražší, ale okna vám ozdobí hned.

Tak už máte vybrané barvy, spočítané truhlíky, nakoupené sazenice, tak ještě kvalitní substrát a můžete sázet . Raději o jeden muškát více než o jeden méně do truhlíku.

Protože muškáty rychle rostou a hojně kvetou, potřebují pravidelné přihnojování během celé sezony. Hnojiva krystalická nebo tekutá koupíte buď určená přímo pro pelargonie, nebo pro kvetoucí balkonové rostliny, oba druhy jsou vyhovující.

Po výsadbě nechte muškáty alespoň týden bez přihnojování – rostliny musí prokořenit, aby mohly výživu přijímat. Pak se řiďte návodem na vybraném hnojivu: tekutá hnojiva lze přidávat do zálivky jednou týdně, krystalická hnojiva po deseti až čtrnácti dnech.

V péči o muškáty je důležité vyvarovat se zejména jejich přelití. Jinak jsou tyto rostliny poměrně nenáročné a vděčné.

 

Budete-li se chtít vašimi kvetoucími muškáty pochlubit, můžete poslat na diskuzní fórum fotografii.

Přeji vám krásně rozkvetlá okna i balkony!